Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Kanariske specialiteter

Tapas 
Tapas og Spanien hører sammen. Det startede som en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne spiser selv tapas som forret, men man kan sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der findes masser af forskellige tapas at vælge mellem lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr, omeletter, patéer, alverdens skinker, krydrede pølser, ost, kartoffelsalat og meget mere. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på. 

Papas arrugadas – kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en fin "rynket" og salt overflade. Den serveres ofte med Mojo Rojo. 

Puchero – en mellemting mellem suppe og en gryderet. Indeholder oftest safran, chorizo, kikærter og kartofler. 

Mojo verde – en sauce med koriander, vineddike og kommen. Serveres ofte til stegt fisk. 

Mojo Rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie. Serveres ofte til papas arrugadas. 

Potaje de berros – en tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen. 

Ensalada mixta - blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan bestå af asparges, avocado, gulerødder, tomat, grøn salat, eller hvad man har ved hånden. Dressingen stænker du selv på. Ofte rækker en ensalada mixta til frokost, hvis du spiser brød til. 

Gofio - en slags majsgrød, som serveres stegt eller kogt som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. En del synes, at den minder om polenta. 

Andre spanske specialiteter er paella, den berømte risret med safran, skaldyr, grønsager og fisk eller kød, samt gazpacho, en læskende suppe tilberedt på tomater, grønsager og hvidløg og med et stænk vineddike. Den serveres kold og kun i sommermånederne. Den er rigtig god i varmen!