Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Mandag - Skål for Gran Canaria!

Velkommen til en udflugt i madens og drikkens tegn. Prøvesmagning af vin og lokale snacks indgår.

Vin er godt for hjertet, er der flere, der mener. Dog er meningerne mere delte, når der diskuteres kvalitet, region og lignende i den store vinverden. De kendte vinproducerende lande har sine tilhængere, men flere og flere begynder at interessere sig for, hvad mere udkendte regioner kan tilbyde og præsentere. Og her kommer De Kanariske Øer ind i billedet.

Med en relativ "ung" vinhistorie på knap 5-600 år, er vintraditionerne på De Kanariske Øer noget anderledes end i "den gamle verden". Det betyder bl.a., at udvalget af druer er tilpasset klimaet og miljøet på øerne.

Historien om vinen på øerne går tilbage til 1400-tallet, hvor spanske og portugisiske søfarere plantede de første vinranker. I takt med at regionen blev mere og mere inddraget i handelen, steg interessen for vinproduktionen også. Den kulminerede i 1600-tallet, hvor ikke mindst England blev storimportør af kanariske vine. Flere års krig og ødelæggelse lagde dog en dæmper på handelen, men vinene bevarede deres gode rygte, og priserne steg betydeligt i disse år. Det lykkedes også for mange udvandrere at transportere vinstokke til den nye verden, og flere kanariske druesorter har været med til at danne grundlag for den vinindustri, der voksede frem i Mexico, Peru og ikke mindst i Californien.

De kanariske vine holder fortsat en god kvalitet, og det er derfor, vi kan skåle for Gran Canaria ved at tilbyde en udflugt til en af øens mere kendte vinbodegaer. Vi besøger bl.a. Bodega Aguyro og vinfabrikken La Tirajana og får mulighed for at smage på nogle af deres bedste vine. Hvert stop byder også på smagsprøver på små lokale snacks.

Undervejs når vi også at gøre holdt i De 1000 palmers dal, Fataga, hvor den lille by af samme navn ligger smukt i 600 meters højde med sine brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, der har navne, som praktisk nok indikerer, hvem der bor i dem.

Mad og drikke:
Vi smager på fire vine og får lidt snacks.

Tid:
Eftermiddag/aften ca. kl. 14-20.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, penge og en ekstra trøje til en eventuelt kølig aften. Der kan købes vin og lokale produkter undervejs på turen, ofte til mere fordelagtige priser end f.eks. i lufthavnen eller i større supermarkeder.

Pris:
Voksne 49 euro - børn 32 euro.

Tilmelding: 
Ring på +46 771 230 230, eller mød en guide på dit eget eller et nærliggende hotel. Du kan se, hvornår du kan træffe os her.