Bus og taxi

Der er mange muligheder for at tage rundt på egen hånd på Gran Canaria. Det lokale busnet fungerer godt, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi. 

Taxi 
Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, specielt på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser for de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men præcis som derhjemme kan man også ringe og bestille en taxi. 

Telefon: 928 15 47 77

Biludlejning 
Den bedste måde at opleve Gran Canaria på er ved at leje en bil. På øen findes alle de større udlejningsfirmaer såsom AVIS, Budget, Hertz etc. Et godt råd er dog at reservere bilen hjemmefra, samtidig med at du køber rejsen. Det er både billigere og nemmere, da du kan få bilen leveret direkte i lufthavnen. Det kan også være svært at få fat i en bil i højsæsonen, da mange allerede er reserveret og udlejet. Lejer du bil på rejsemålet, bør du nøje kontrollere, hvad der indgår af forsikringer. Pas på små ukendte biludlejere selv om de lokker med lave priser. Hos AVIS koster det fra ca. 45 EUR pr. døgn at leje en bil. Heri indgår frit kilometerantal og forsikring. Vær opmærksom på at du ikke må medbringe bilen til andre af De Kanariske Øer. Kontakt Spies-guiden for yderligere information og bestilling.

Cykel 
Man kan leje cykel på Gran Canaria, men kun de mest hærdede cyklister begiver sig længere ind på øen. Øen er voldsomt kuperet, og når man ikke cykler direkte opad, så slider man i stedet bremserne helt ned, når turen begynder at gå direkte nedad. Desuden bliver her meget varmt hen ad mod frokosttid. En cykel kan derimod være en god måde at komme til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria på, eftersom afstandene kan være lidt for lange at gå, og her er ret fladt. Leje af en cykel koster fra 15 EUR pr. dag, og her er flere større og mindre udlejningsfirmaer, bl.a. Free Motion. Spørg desuden din Spies-guide om muligheden for at følge med på arrangerede cykeludflugter. 

Busser 
Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vil man se mere af øen og kunne begive sig rundt på egen hånd, er en lejebil dog at foretrække. Vejene på øen er udmærkede, selv om skiltningen ofte er forvirrende. Udover i selve Las Palmas by er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje bil her, specielt hvis du forhåndsreserverer den hjemmefra gennem din rejsearrangør. 

Gran Canarias største busselskab hedder Global Bus og kører på hele øen, men den tætteste trafik finder man på sydkysten og strækningen op til Las Palmas.

Alt information om busruterne findes på dette link: https://www.guaguasglobal.com/en/lineas-horarios/.

Nogle af de mest populære ruter findes her:

No. 1: Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán

No. 4: Las Palmas de Gran Canaria – Tablero de Maspalomas

No. 5: Las Palmas de Gran Canaria – Playa del Inglés

No. 30: Las Palmas de Gran Canaria – Faro de Maspalomas (Direct)

No. 32: Playa del Inglés – Puerto de Mogan

No. 33: Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogan

No. 39: Playa del Inglés – Puerto Rico

No. 45: Playa del Inglés – Palmitos Park

No. 66: Airport – Faro de Maspalomas

No. 70: Puerto Rico – Palmitos Park