Seværdigheder

Teror 
Byen Teror er mest kendt for det, som skete her i år 1481, hvor madonnaen åbenbarede sig i et pinjetræ, der voksede ved siden af kirken. Det dannede grundlag for en kult omkring Nuestra Señora del Pino, og i 1767 blev den kirke, vi kan se i dag,  indviet. Selve madonna-billedet kan virke underligt diskret i sin overdådige sølvindramning, men det er kun begyndelsen. Et besøg i skatkammeret viser yderligere rigdomme, der er blevet samlet omkring det, som i dag er øens skytshelgen. Men kirken er blot en del af det, der gør Teror til en attraktion. Selve byen siges at være en af Gran Canarias smukkeste med sin velbevarede arkitektur, og den er absolut et besøg værd både for turen hertil og for sin egen skyld. Fra Playa del Inglés er det nemmest at køre mod Fataga via vejen, som hedder CG-60, og siden fortsætte ad San Mateo til Teror. Så kører man desuden gennem Fatagadalen mellem Roque Nueblo og Pico des Nieves, gennem pinjeskove, forbi palmelunde og over de solbeskinnede bjerge, som danner den sydlige del af Gran Canarias centrale bjergmassiv. Det tager ca. 1½ time at køre fra Playa del Inglés, og turen består af anstrengende kørsel ad smalle og snoede, men udmærkede veje. Det er nemmest at køre tilbage ad motorvejen via Las Palmas. 

Ingenio 
Ingenio ligger ikke langt fra motorvejen mellem Playa del Inglés og Las Palmas. Fra Playa del Inglés skal man køre i retning mod Las Palmas og dreje fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Kør derefter videre i retning mod Ingenio. Er du interesseret i kunsthåndværk, er det her, du skal tage hen, for her værner man om øens kunsthåndværkstraditioner i øens største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra. 

Las Palmas 
I Las Palmas finder du det meste, bl.a. Gran Canarias bedste shoppingmuligheder med bl.a. El Corte Inglés, Mango, Zara og masser af større og mindre butikker at vælge mellem. Når du begynder at blive træt i benene, og et forfriskende dyp i havet er det eneste, der hjælper, kan du tage til den lange Las Canteras-strand. 

Ud over de mange shoppingmuligheder er Las Palmas også øens kulturelle centrum med flere museer og begivenheder som f.eks. operafestivalen i maj, karnevallet i februar og Catalinaparken, hvor der ofte arrangeres mere eller mindre improviserede forestillinger. 

Las Palmas har et fuldtalligt filharmoniorkester, som giver koncerter i auditoriet Alfredo Kraus, ofte på fredage. Byens lokale musikorkester spiller også forskellige steder, og der opføres forskellige slags koncerter og teater- og musikforestillinger på det nyrenoverede teater Perez Galdos i nærheden af den gamle bydel Vegueta.

Internationale musikfestivaler med forskellige temaer, f.eks. klassisk, jazz og guitarmusik, afløser nærmest hinanden, og der opføres ca. 15 forestillinger af de mest kendte operaer i auditoriet Alfredo Kraus. Derudover er der klassiske koncerter med fri entré i Santo Domingo-kirken. 

Yderligere information kan du få fra turistbureauets kiosk i Catalinaparken. 

MUSEER 

Casa Museo Colon 
Columbusmuseet var i 1400-tallet guvernørens residens og Columbus' opholdssted, når han besøgte øen. Calle de Colon 1. Vegueta. Telefon +34 928 312 384. Mandag-lørdag kl. 10:00-18:00, Søndag kl. 10:00-15:00.

Museo Canario 
For dig, der vil vide mere om øens spændende urbefolkning. Her er også en stor samling kranier fra Cro-Magnon-tiden. Calle Doctor Chil 25. Telefon +37 928 336 800. Mandag-fredag kl. 10-20, lørdag-søndag kl. 10-14. 

Casa Museo de Pérez Galdos 
Huset, hvor forfatteren Perez Galdos skrev, er bevaret for eftertiden. Calle Cano 6. Telefon +34 928 366 976. Tirsdag - Søndag kl. 10:00-18:00. Gratis entré. 

Centro Atlantico de Arte Moderno 
CAAM er et af byens store kunstcentre beliggende i et smukt og velbevaret hus fra 1800-tallet. Calle Balcones 11. Telefon +34 928 311 824. Tirsdag-lørdag kl. 10-21, søndag kl. 10-14. Gratis entré. 

Museo Diocesano de Arte Sacro 
Ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet. Her kan man studere skitser fra opførelsen af katedralen og kigge på religiøse skulpturer. Man kan også gå ind i den fantastisk storslåede katedral og se sig omkring. Fra et af katedralens tårne kan man beundre udsigten over torvet og den gamle bydel. Indgang fra Espiritu Santo. Mandag-Lørdag kl. 10-16.30.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia 
Et familievenligt, interaktivt museum for teknik og videnskab. Catalina-parken. Telefon +34 828 011 828. Tirsdag-søndag kl. 10-20. 

Pueblo Canario 
Et hjemstavnsmuseum opført som en typisk kanarisk by med kanarisk folkemusik, dans og kunsthåndværk. Søndag kl. 11.30-13. 


Auditorio Alfredo Kraus 
Byens koncerthus, som også har forelæsningssale. En smuk modernistisk bygning beliggende i den ene ende af Las Canteras ved La Cicer. Billetter til de forskellige arrangementer kan købes i koncerthuset mandag-fredag kl. 16.00-21.00. Hvis der afholdes koncert på en søndag, er der åbent i koncerthuset fra kl. 10. 

Teatro Perez Galdos 
Et nyrenoveret teater i den gamle del af byen med et varieret program.