Shopping

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, da De Kanariske Øer gælder som frihandelsområde med meget lav moms. Det kan være en god id at se lidt nærmere på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan betale sig at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker af kendte designere er betydeligt billigere end i Danmark. Det samme gælder mærkevareure og kuglepenne.

På Gran Canaria er der en del shoppingcentre, som i de fleste tilfælde har åbent hele dagen, frem til i hvert fald kl. 20. Kvalitet og udvalg kan variere en hel del, og det er vigtigt at notere sig, at ikke alle shoppingcentre er, som vi forstår det i Skandinavien.

På spansk kaldes disse centre for ’Centro Comercial’ eller kommercielt center, og kan i højere eller lavere grad bestå af både butikker, restauranter, barer, diskoteker med mere.

For at få den bedste shoppingoplevelse følger herunder en liste over nogle af de steder og områder, som tilbyder det bedste udvalg i mere klassisk skandinavisk forstand:

Atlántico:
Ligger i byen Vecindario ikke så langt syd for lufthavnen, og umiddelbart ved motorvejen. Her er der et bredt udvalg af både butikker og restauranter. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og enkelte søndage. Restauranterne har åbent frem til kl. 23.30. Få mere information her.

El Mirador:
Ligger umiddelbart nord for Telde ud mod motorvejen og tilbyder et bredt udvalg af både butikker og restauranter. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og nogle få søndage i løbet af året. Få mere information her.

El Tablero:
Ligger ved Playa del Inglés på den nordlige side af motorvejen og tilbyder et fint udvalg af butikker og nogle få restauranter. Åbent alle dage kl. 10-22, restauranterne er åbne til midnat. Få mere information her.

Las Arenas:
Ligger i Las Palmas ved den helt sydlige ende af Las Canteras-stranden. Her er et af de største udvalg af butikker på Gran Canaria og et bredt udvalg af restauranter. Åbent alle dage kl. 10-22, søndag dog kun til kl. 21, restauranterne er åbne til kl. 01. Få mere information her.

Las Terrazas:
Ligger umiddelbart på den anden side af motorvejen end El Mirador og er mere et ’outlet’- shoppingcenter end de andre, hvor du som regel kan finde gode tilbud. Her er et solidt udvalg af butikker og kæder samt et godt udvalg af restauranter. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22, restauranterne er åbne til midnat. Få mere information her.

Los Alisios:
Ligger langs motorvejen rundt om Las Palmas, i en forstad kaldet Tamaraceite, ikke langt fra UD Las Palmas’ stadion. Centeret her er et af øens nyeste og har et godt udvalg af både butikker og restauranter samt en biograf, som en gang imellem viser film med engelsk tale. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og nogle få søndage. Restauranterne har åbent til midnat alle dage. Få mere information her.

Undgå at blive snydt 
På Gran Canaria er det billigt at købe elektronik, f.eks. video- og digitalkameraer, mobiltelefoner og computerspil. Vi vil dog gerne advare om, at mange af de steder, som sælger elektronik, ikke er overdrevent ærlige, og når du kommer hjem, opdager du måske, at du har fået noget andet end det, du troede, du havde købt. Det er sket, at folk er kommet hjem med en pose sten. Der er to ting, du kan gøre:

Inden du handler: Kontakt din rejsearrangør, så kan denne anbefale den bedste butik til netop dét, du søger. De butikker, som rejsearrangøren samarbejder med, er ærlige og fortæller uden omsvøb om de forskellige typer af garantier, som du kan tegne.

Efter handlen: Hvis du er blevet snydt, skal du gå tilbage til butikken. For at du skal kunne gå videre med din sag, kræver det ofte, at du har kontaktet butikken og forsøgt at foretage en anmeldelse på rejsemålet. Du skal spørge efter deres reklamationsbog, "libro de reclamaciones". Kontakt også omgående din bank for at spærre dit kort. Kontakt organisationen OMIC, en forbrugerorganisation, der har til opgave at hjælpe folk, som er blevet snydt i forbindelse med et køb. Hvis du ikke kan spansk, bør du medbringe en tolk. 

Adresser til forbrugerorganisationerne: 

Oficina del consumidor Arguineguín, Mogán
Perez Galdos, S/N (kommunehuset)
35120 Arguineguín
Tlf.: +34 928 56 85 66 
Mail: consumo@mogan.es

Oficina del consumidor San Fernando, Maspalomas
La Margarita, S/N, Centro de estancias Diuenas
35100 San Fernando, Maspalomas
Tlf.: +34 928 73 19 08
Mail: servsoc@terra.es

Oficina del consumidor Las Palmas de Gran Canaria
Leon y Castillo, 225
35005 Las Palmas de Gran Canaria
Tlf.: +34 928 23 15 66, +34 928 23 14 22
Mail: omic@laspalmasgc.es