Sol og strand

Playa del Inglés 
Stranden i Playa del Inglés er den, som tager imod flest besøgende på hele øen, men her er plads til alle. Fra den nordlige ende strækker den sig flere kilometer ned mod Maspalomas' sanddyner, og den er lige fin hele vejen. Her er alt, hvad man kan begære af en strand, måske lige bortset fra rigtig gode snorkelmuligheder. Langs strandens nordlige del løber Playa del Inglés' strandpromenade med masser af barer og restauranter, mens der ikke er så mange af dem nede på selve stranden. Her er der ferskvandsbrusere, hvis man vil skylle sandet af sig og toiletter. Stranden er ret lavvandet, men i perioder ruller der store bølger ind, så små børn bør holdes under opsyn. Der er dog oftest roligt ved vandkanten. For dem, der helst soler og bader uden en trevl på kroppen, er der en nudiststrand nogle kilometer mod syd. 

Arguineguín - Anfi Beach 
I Arguineguín ligger stranden Anfi Beach med herligt turkisblåt vand og finkornet hvidt sand, som er bragt hertil fra Vestindien. Her er relativt lavvandet ved ebbe. Stranden er populær blandt de unge, som vil se og blive set. Her kan man også spille volleyball. Vandsportsaktiviteter findes. 

• Vandscooter: ca. 40 euro for 30 minutter
• Vandcykel: ca. 10 euro for 1 time
• Faldskærm efter båd: ca. 35 euro for 8 minutter
• Tandemflyvning: ca. 60 euro for 8 minutter 

Pas på store bølger, når du bader. Her er ikke noget flagsystem. Der er indimellem kraftig strøm ved højvande.

Las Palmas - Las Canteras 
Mange anser den ca. fire kilometer lange strand for den fineste i hele Spanien, og den lokale målsætning er, at den skal være Europas bedste. Her finder du øens klareste vand. Ud for stranden ligger der et naturligt rev, der fungerer som en effektiv bølgebryder ved lavvande. De eventyrlystne kan så svømme ud til revet og lede efter muræner og blæksprutter i de naturlige udhulinger. Vær dog opmærksom på søpindsvin! Det er også her, en del af byens surfere holder til. Ved højvande (to gange dagligt) kan der forekomme store bølger. Advarselsflagene bør altid respekteres. Der er omklædningsmuligheder, brusere, toiletter og et stort udvalg af restauranter og barer at vælge imellem. Til børnene er der en god legeplads. Hver aften rengøres stranden, hvis sand er gyldent og finkornet. I den ene ende af stranden, La Cicer, ruller meget høje bølger ind. Her kan du more dig med at studere de dygtige surfere sammen med den lokale befolkning. Længst nede i bugten, i La Puntilla, finder du læ på blæsende dage. Her holder også den fastboende befolkning til. Vil man høre de skandinaviske sprog, skal man lægge sig ca. midt på stranden neden for hotellet Colon Playa. Her er ingen udlejning af vandsportsaktiviteter.

Maspalomas 
Den relativt lavvandede og finkornede gyldne strand er ca. seks kilometer lang og visse steder 100 meter bred. Her er det populært at spadsere langs vandkanten for at få motion og en jævn og fin kulør. På en del af stranden kan du søge ly blandt sanddynerne, hvis det blæser meget. En anden del af stranden, mellem Playa del Inglés og fyret, er nudiststrand. Der ligger en lille strandpromenade med restauranter og butikker nærmest fyret. Her er der også toiletter og brusefaciliteter. Nærmest fyret er bunden lidt stenet. Pas på bølgerne, som ved højvande kan komme ind med stor kraft. Kig efter Røde Kors' badeflag og respektér dem. Hvis der mangler flag, bør du altid svømme langs stranden og ikke ud i vandet. Føler du, at vandet pisker sandet op omkring dine fødder, bør du være forsigtig. 

• Vandcykel: ca. 12 euro pr. time 
• Vandscooter: ca. 35 euro for 20 minutter
• Faldskærm: ca. 150 euro for 8-10 minutter
• Kano: ca. 9 euro pr. time

Puerto de Mogán 
Midt i Puerto de Mogán ligger der en lille fin og indbydende sandstrand. Den er relativt lavvandet og børnevenlig, og eftersom den lille badebugt er beskyttet af en mole, bliver bølgerne sjældent særlig høje. På stranden kan man leje liggestole og parasoller, og bliver du sulten eller tørstig, ligger der en række restauranter og barer langs strandpromenaden. På stranden i Puerto de Mogán soler og bader man. Er du til diverse vandsportsaktiviteter, afgår der regelmæssigt busser og både til de større strande på øen. Blot nogle minutters kørsel fra Puerto de Mogán ligger f.eks. Tauritostranden, hvor du bl.a. kan vælge mellem jetski, dykning og kitesurfing. Der er heller ikke langt til de populære strande i Amadores og Puerto Rico. 

Puerto Rico 
I Puerto Rico ligger der en hesteskoformet sandstrand, som afsluttes med to moler, der fungerer som bølgebrydere. Stranden er børnevenlig og lavvandet. Her er også liggestole på en sandfri mole ved siden af stranden. Langs den lille strandpromenade er der et antal frokostrestauranter. Vandet er mere eller mindre klart ved ebbe og noget mere grumset ved flod pga. sandet, som bliver pisket op fra bunden. Gå ud og svøm ind, hvis du føler, at strømmen hvirvler sandet op omkring dine fødder, når du bader! Pas på store bølger, når du bader. Her er ikke noget flagsystem. Ved højvande kan der af og til være kraftig fralandsvind. Fra havnen i Puerto Rico kan man tage med på forskellige ture med båd og f.eks. fiske efter hajer, sejle med katamaran eller en almindelig sejlbåd og tage på delfinsafari. Her er desuden mulighed for at prøve nedenstående vandsportsaktiviteter: 


• Vandscooter: ca. 40 euro for 25 minutter
• Vandcykel: ca. 10 euro for 1 time
• Faldskærm: ca. 40 euro for 10 minutter
• Tandemflyvning: ca. 60 euro for 10 minutter
• Bananbåd: ca. 6 euro for 10 minutter
• Surfing: ca. 10 euro for 1 time
• Sejlads: ca. 12 euro for 1 time
• Laserjolle (en hurtigere sejlbåd): ca. 14 euro for 1 time
• Lille motorbåd (gummibåd): ca. 45 euro for 1 time
• Kajak: 10 euro for en 1 time for 1 person, 12 euro for 1 time for 2 personer 

Playa Amadores 
Til højre for stranden i Puerto Rico løber der en strandpromenade langs havet til Playa Amadores, som ligger 1½ kilometer væk. Det er en strand med hvidt grovkornet sand, som man har bragt hertil fra andre dele af øen. Her er vandet turkisblåt, men ikke specielt lavvandet. Ved højvande bliver her hurtigt dybt. Langs med stranden ligger der en række restauranter. Vi kan anbefale en spadseretur langs molen med udsigt til solnedgangen!

Playa de Las Burras 
Playa de Las Burras er den første strand, man kommer til, når man kommer gående langs strandpromenaden fra Playa del Inglés. Men bortset fra en lille ministrand består stranden her mest af rullesten, og der er ikke mange, der vælger at bade her. Et lille stykke længere fremme begynder den egentlige strand, og langs strandpromenaden kan man finde kunstnere, der laver skulpturer i sand. Ved siden af har de en lille skål, som man kan lægge penge i, hvis man ønsker at opmuntre dem. Sandet er finkornet og ret mørkt, og det bliver derfor meget varmt, når solen for alvor skinner. Man kan leje liggestole og parasoller. Strandpromenaden mellem Playa del Inglés og San Agustin er et populært sted at jogge, eftersom store dele af den ligger i skygge frem til omkring 9-tiden om morgenen.

Playa de San Agustin 
Den egentlige strand i San Agustin er et par hundrede meter lang og lidt stenet visse steder. En god indikator på strandens kvalitet er, at den har haft lov til at hejse Blue Flag i over 10 år, hvilket betyder, at den lever op til bestemte krav  hvad angår f.eks. vandkvalitet, rengøring, service og handicaptilpasning. Her kan du leje både liggestole og parasoller for ca. 7 euro pr. dag. Pas på store bølger, når du bader, hvis der ikke er noget flagsystem. Ved højvande kan der være stærk strøm.

Der er indført rygeforbud på flere strande på Gran Canaria
Rygeforbuddet gælder p.t. på følgende strande, men flere kan komme til: Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito og stranden i Mogán. Rygeforbuddet gælder på 75 % af stranden. Der er oprettet specielle afmærkede rygezoner med askebægre på hver strand. Overtrædelse af rygeforbuddet kan føre til store bøder. Skilte på respektive strande viser, hvilke områder, det gælder.