Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. Da vinlusen Phylloxera tvang de europæiske vinproducenter fra fastlandet til at plante deres vinmarker om med resistente amerikanske vinstokke, undgik Kanarieøerne vinpesten, og i dag findes her druesorter, som ikke længere dyrkes på fastlandet. Gran Canarias geografi, som har skabt flere forskellige klimazoner på et lille område, bidrager yderligere til variationen. I dag har øen fået tildelt to forskellige beskyttede geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Læs mere under afsnittet med udflugter og aktiviteter. 

Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der oftest mange andre gode spanske vine at vælge mellem. 

Cava 
Spansk mousserende vin hedder cava og kan sagtens konkurrere i både smag og kvalitet med den franske champagne blot til halvdelen af prisen eller mindre. De mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu. 

Sangria 
En drik, som først og fremmest forbindes med Spanien, er den populære sangria. Den er baseret på vin, først og fremmest rødvin, frugt og af og til lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være herligt læskende uden alt for megen alkohol. 

Øl 
Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på Kanarieøerne. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt. Desuden finder du Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i de fleste butikker. 

Spansk kaffe 
Det er meget populært at drikke kaffe i Spanien. Den spanske kaffe er stærk, og ønsker du at bestille det, der mest minder om kaffen, som de fleste drikker i Danmark, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en stor kop med lige dele stærk kaffe og varm mælk, som spanierne først og fremmest drikker til morgenmaden. 

Ron Miel 
En slags honningrom, som er en typisk kanarisk drik, der ofte serveres som afslutning på et måltid.