Helse

Vi har mange fantastiske rejsemål i vores program, og det er dejligt, at du har fundet vej til et af dem. Vores mangeårige erfaring som rejsearrangør har lært os, at der er visse ting, som vores gæster af og til ikke tænker over, når de besøger et land med en anden kultur og natur og et andet klima, end vi er vant til. Vi ønsker naturligvis, at din ferie bliver så vellykket som muligt, så derfor vil vi gerne give dig nogle tips til ting, som kan være rare at tænke på.

Mad og drikke
• Vær omhyggelig med håndhygiejnen i forbindelse med måltider og toiletbesøg, eller når du har rørt ved kontanter. Brug gerne hånddesinfektionsmiddel. 
• Drik masser af vand - du mister ofte mere væske, end du tror. 
• Køb vand på flaske, hvis du er usikker på, om vandet fra vandhanen kan drikkes.
• Undgå kød, fisk og kylling, som virker underkogt, og mad, der har stået fremme længe ved stuetemperatur uden tilstrækkelig afkøling, eller som ikke er blevet holdt ordentligt varmt. 
• Isterninger er ofte fremstillet af almindeligt vand fra vandhanen og kan dermed udgøre en risiko. En enkelt isterning i glasset plejer dog ikke at udgøre et problem.

Sol og solbadning
Solen er ofte stærkere, end du tror. Husk at smøre dig ind ofte og meget for at reducere risikoen for at blive forbrændt og for at beskytte dig mod solens skadelige stråler. Hav gerne en T-shirt på, hvis du snorkler, eftersom UV-lys trænger gennem vand.
- Solbeskyttelsen har bedst effekt hvis du smører dig ind nogle timer inden du går ud i solen
Undgå solen mellem 11-14 hvor solens stråler er kraftigst.
- Brug gerne solstift på næse, øre og skuldre som er mere udsatte for solen end andre kropsdele.
- Rør dig! Du bliver mere jævnt brun og du mindsker solskaderisikoen.
- Øg soltiden langsomt så huden ikke bliver rød eller brændt.
- Smør dig gerne ind i solbeskyttelse flere gange om dagen, specielt efter du har badet eller svedt meget.

Medicin
I mange lande kan du frit købe medicin som ikke er godkendt hjemme i Danmark. Vi anbefaler at du rådgiver dig med din læge inden køb. Hvis du er usikker på hvornår, hvordan og hvorfor du skal anvende medicinen - anvend det ikke! Hvis du får kløe, hudirritation eller åndedrætsbesvær - rådgiv dig med en læge.

Dyr og natur
Undgå at klappe, made eller lege med områdets dyr, og lad heller ikke dine børn gøre det. For at beskytte dig mod myg og andre insekter anbefaler vi, at du bærer lyst tøj, f.eks. langærmede bluser og lange bukser.

Vandmænd
Der er mange forskellige typer af vandmænd i havet. Flere af disse er brandmænd. De fleste er ufarlige, selv om det kan svide, hvis man bliver ramt af dem, men der findes også et fåtal giftige brandmænd. Hvis du er uheldig at blive ramt af en brandmand, er det vigtigt, at du ikke gnider på det forbrændte område. Hvis du får det dårligt, bør du opsøge en læge. Vores Spies-guider kan hjælpe dig med at kontakte en læge. Vær opmærksom på, at det ikke på nogen måde anbefales, at man undgår at bade i havet. Men ved du, at du er specielt følsom eller allergisk, bør du dog være forsigtig, f.eks. ved at holde dig til hotellets pool, indtil du ved, at tidevandet er på vej ud. Så er risikoen for vandmænd og brandmænd ved stranden minimal.

Hennatatoveringer
Vi fraråder både voksne og børn at få lavet tatoveringer med hennafarve, idet tatoveringerne ofte indeholder det stærkt allergifremkaldende stof PPD, der gør, at man kan opnå den helt rigtige farve. Har man først udviklet allergi mod stoffet, er der ikke noget, der kan fjerne allergien igen. Derfor risikerer man også fremover at reagere kraftigt på f.eks. hårfarvemidler, som kan indeholde PPD. 

I EU er det ulovligt at anvende farver med PPD til hennatatoveringer. På visse rejsemål sker det dog alligevel, så derfor er det sikrest helt at holde sig fra tatoveringerne. Hvis du alligevel får en hennatatovering og får en allergisk reaktion, vil vi kraftigt opfordre dig til at opsøge en læge og blive tilset og behandlet.